Jessie J :)

štvrtok, mája 01, 2008

Máj - lásky čas z pohľadu hviezd

Love You Prichádza obdobie, keď sa v nás prebúdzajú sily prírody, viac túžime po prítomnosti opačného pohlavia, po dotykoch a dôvernostiach; po tom, aby nás niekto vypočul a porozumel našej duši. Zisťujeme, že jedine čarom lásky sa náš život stáva zmysluplným a naplneným. Mnohí z nás sa nanovo zaľúbia, bez ohľadu na vek; niektorí do svojich stabilných partnerov, iní do nových.

Znamenia ohnivého živlu
nemajú k romantike nikdy ďaleko a príležitosť prejaviť svoju lásku iste nehodia za hlavu. Jarná atmosféra vybičuje najmä Baranom Aries zmysly tak, že budú priam žhnúť erotickými výbojmi a nielen priateľstvo, ale aj láska v najrôznejšej podobe bude mať u nich zelenú. Aj rozvážnejší Lev Leo privíta príležitosť zabudnúť na vek či povinnosti a okrem pozornosti obdaruje svoju vyvolenú/ného niečím mimoriadnym. Aj hľadajúci Strelec Pisces , ktorého šípy mieria vždy vysoko, si nájde v tejto ročnej dobe, keď všetko úžasne kvitne a vonia, objekt svojich túžob tu na zemi a s jemu vlastnou pozornosťou sa mu bude venovať. Nie však niekde v ruchu diskoték, skôr pekne v samote.

Znamenia zemského živlu
sa prejavujú najmä pragmaticky, určitá romantika však ani im, najmä v tomto období, nechýba; opakované "ľúbim ťa" však z nich len tak ľahko nevydolujete. Zmyselný Býk Taurus , ktorý je vždy pripravený k ľúbostnému laškovaniu, býva v tejto dobe málokedy osamelý; ak sa aj stane, že z ničoho-nič zostal sám, netrápi sa preto: vie, že si svojou družnosťou a veselosťou niekoho úžasného iste "pritiahne". Panna Virgo k jemnému citu, zvanému láska, nepotrebuje nijaký plameň; stačia jej iskričky, ktoré zaseje do sŕdc svojich obdivovateľov a tie potom vyvolajú veľkú žiaru zaľúbenosti. Keď Kozorožec Capricorn prekoná určitý ostych a začne hľadať niekoho, kto ocení jeho inteligentný a duchaplný humor a nájde ho, má vyhrané. Pri takýchto stretnutiach zabudne na všetko nedôležité a ukojí nielen svoje telo, ale aj citovo zložitú a častokrát uzavretú dušu.

Znamenia vzdušného živlu
obvykle uvítajú taký ľúbostný cit, ktorý ich síce naplní, ale nijak zvlášť nezaťaží. Nepokojní Blíženci Gemini sa do žiadneho vzťahu (aj keby hneď vedeli, že je len na niekoľko dní) nedajú dvakrát prehovárať; milý, pôvabný a duchaplný partner spoľahlivo zaplaší ich citové zmeny nálad. Ani sa nenazdajú a budú v tom až po uši. Kultivované Váhy Libra to ťahá von, do spoločnosti a medzi ľudí; väčšinou sa spoliehajú na svoje diplomatické konanie a ľahko presvedčia tokajúcich partnerov o svojich kvalitách i potrebách. Pre vizionárskeho a do budúcnosti zahľadeného Vodnára Aquarius je priateľom každý/á; často im priatelia, lásky a milenci splývajú. Získajú, ak svoje prelietavé srdce darujú tomu, kto je iste nablízku a trpezlivo čaká.

Znamenia vodného živlu
majú k láskyplnému opojeniu a ľúbostnému súzvuku (aj bez zbytočných slov) vždy blízko. Zadaný Rak Cancer však často zabudne, že ľúbostný cit netreba nechať vyhasnúť ani "na staré kolená", no tí slobodní sa obzerajú, kde im akú spriaznenú dušičku poslal osud do cesty. Brilantný šarm, vtip a pohotový jazyk, ktorý je vždy pripravený povedať tie najsladšie slová a zahrnúť ženu nekonečným množstvom nežností, to je Škorpión Scorpio . Ani ženy z tohto znamenia nemajú pri svojej zmyselnosti problémy rozdúchať v sebe plamienky zaľúbenosti. Citlivé a obetavé Ryby Pisces sa vždy snažia doplávať k vysnenému cieľu. Občas pri tom ani nehľadia na citové ujmy, no teraz na jar by sa mali zastaviť, upokojiť sa a povedať svojim milovaným, čo pre nich ich láska znamená.

Žiadne komentáre: