Jessie J :)

sobota, júla 28, 2007

Komajota

Keďže ešte stále veľa ľudí nepozná skupinu Komajota, tak som sa rozhodla tu napísať aspoň nejaký článoček o nich.


Členovia : Martin Husovský (spev, kláves), Michal Král (basa), Stanislav Corej (bicie)




Komajota sa dávala dokopy asi celý ich hudobnícky život. V rámci Prešova a muzikantských kruhov sa poznali nejakých desať rokov navzájom, ale až v roku 2005 vznikla iniciatíva dať týchto troch ľudí dokopy.
Všetci traja pôsobili vo viacerých kapelách. Nedá sa povedať, že Komajota je ich úplne prvá kapela. Po stránke zoskupení, kde už účinkovali, toho majú za sebou dosť veľa.
S návrhom, aby sa kapela volala Komajota prišiel bubeník Stano. Vychádza to z predstavy, že koma je bodka a jota je mäkké i, čiže znamená to asi bodka nad mäkkým i.
"My sme jednoducho partia kamarátov, ktorá sa dala dokopy pred dvoma rokmi a začala si z radosti skladať pesničky. U nášho známeho sme skúšali v takej skúšobni, kde bola horúčava a komáre. Vznikali skladby a nám to šlo od ruky, to je celé. Výsledok je na albume Časopriestor."
Album vznikal cez dva roky. Nahrávanie, postprodukcia, mastering, príprava bookletu a designu, lysovanie, distribúcia to trvalo nejakých 6 mesiacov. Vychádza nám teda 2,5 roka. (fúúúha :-P ) "Hodnotíme ho ako dobrý začiatok, teraz nás čaká oveľa viac štúdiovej práce, ako to bolo pri prvom albume. Máme konkrétne plány na vyššiu úroveň kvality zvuku, hudobníckych výkonov, celkovej práce."

Žiadne komentáre: